Boraink – borleírások


Tokaji Furmint félédes

Megjelenésében tiszta, zöldes-sárga színű, illatában a friss, virágos jegyek mellett a lédús zöldalma dominál. A vulkanikus talajból eredő finom ásványosság és elegáns savak teszik komplex élménnyé ezt a bort.

Tokaji Hárslevelű félédes

Halvány arany szín, illatában a hársvirágos és csonthéjas karakterek ötvözete jellemzi ezt a bort. A gyümölcsös jegyek ízében is dominálnak, a barack mellett idővel megjelenik a mangó, papaja és más trópusi gyümölcsök is.

Tokaji Sárgamuskotály félédes

Csillogó, zöldes-sárga színű bor. Illatában intenzív muskotályos illat jelentkezik, mely mellett fehér virágok és őszibarack jelenik meg. Ízében az érett gyümölcsök és a méz mellett keleti fűszerek jegyei is megtalálhatóak.

Tokaji késői szüret édes

Halvány arany szín jellemzi, illatában a virágos aromák dominálnak mézes jegyekkel keveredve. Ízében az aszalt kajszibarackot, mangót és mézet a töppedt szőlőszemekből adódó botritisz keretezi.

Tokaji Szamorodni édes

Élénk arany színű bor, illatában intenzív akácméz és aszalt sárgabarack jelenik meg egy csepp botritisszel. Az ízében felfedezhető kandírozott gyümölcsök izgalmasan kiegészítik az élénk savakat és a vulkanikus ásványokat, mely utóízében a hordós érlelés finom fűszereivel egészül ki.

Tokaji Aszú édes

Csillogó, arany sárga szín jellemzi és ezerarcú illat a virágoktól a vanílián keresztül a dióig. Rendkívül hosszú ízében még több gyümölcs jelenik meg: aszalt szilva, sárgadinnye, mazsola, datolya melyet jól kiegészítenek ropogós savai. A hordós érlelésnek köszönhetően utóízében megjelenik a csokoládé és a dohány is a botritisz mellett.

Tokaji Furmint száraz

Vibráló zöldes sárga szín jellemzi, illatában a citrusok dominálnak de megjelennek a terroir-ra jellemző ásványos karakterjegyek is. Ízében kellemesen ropogós savérzet, lime, grapefruit és lédús körte gyümölcsös jegyei bontakoznak ki hosszú lecsengéssel.

Tokaji Furmint édes

Csillogó arany színű bor, illatában a virágzó tavaszi gyümölcsfákra emlékeztet. Elegáns savai jól kiegészülnek barackos-körtés ízvilágával és mézes utóízével.

Tokaji cuvée félédes

Halvány arany színű bor, illatában a hársfavirág és az érett szőlő jelenik meg. Ízében a Sárgamuskotályra jellemző érett gyümölcsök, a Hárslevelű tipikus mézes jegyei és a Furmintra jellemző elegáns savak teszik igazán komplexé ezt a bort.

Scroll to Top